Sämre syn – en naturlig del av åldrandet och så löser du problemet

      Kommentarer inaktiverade för Sämre syn – en naturlig del av åldrandet och så löser du problemet

Har du ofta ont i huvudet? Lägger du märke till att du ibland har svårt att fokusera på texter på nära håll? Då kan du vara i behov av ett par läsglasögon. Det är väldigt vanligt att synen försämras med åldern och det beror på att ögats lins ofta blir stelare när man passerat 40 års ålder och medför att linsen får svårare att växla mellan nära håll och långt håll. Detta är dock ingenting att vara rädd för, utan är snarare en naturlig del av människans åldrande och åtgärdas mycket bra genom ett par läsglasögon.

Olika styrka beroende på ändamål

Att tänka på när man skaffar sig ett par läsglasögon är att fundera på när man skall bära dom. Det krävs oftast olika styrka beroende på om du exempelvis skall använda dom vid läsning eller datorarbete och därför är det ofta en god idé att skaffa sig fler än ett par glasögon. Det finns bra riktlinjer för vilken styrka man behöver på nätet, läs mer om det om du behöver den hjälpen.

Läsglasögon i unisexmodeller som är lätta och bekväma

Läsglasögon är oftast tillverkade med fjädrande skalmar vilket gör att dom blir väldigt följsamma och behagliga att bära. Modellerna brukar också vara gjorda i en design som passar både dam och herr, vilket gör att du slipper bli förvirrad om ett par specifika glasögon passar just dig. Linserna i glasögonen är lätta och tunna, vilket gör att du kan bära dom utan att känna obehag. Ett annat tips till dig som vill att dina glasögon skall kombinera datoravstånd, seende i rummet och läsavstånd är att spana in modellerna som kallas för rumsprogressiva glasögon och fyller just denna funktion. Går du dagligen runt med huvudvärk och har svårt för att se riktigt, testa då ett par läsglasögon.