Flyttfirma

Idag anlitade jag en flyttfirma för allra första gången i mitt liv. Jag hoppas verkligen att jag inte behöver ångra mig efteråt. Jag bor väldigt otillgängligt och med många trappor upp till lägenheten så den här gången är det svårt att få hjälp av vänner, dom slet förra gången med att bära upp alla grejer så även om det är nedför nu så är dom nog inte så sugna på att bära. Helt förståeligt, men nu får jag i alla fall chansen att prova på att anlita flyttfirma. Flera av mina vänner har gjort detta tidigare och med samma flyttfirma som jag nu har bokat så jag ska nog inte behöva oroa mig för någon oseriös firma. Jag har ju hört en hel del om folk som har blivit blåsta på pengar eller så har dom blivit efterdebiterade helt andra summor.

Flyttfirma med RUT-avdrag

Fördelen när man anlitar en flyttfirma är att du får RUT-avdrag för det. Men det du ska tänka på är att avdraget endast gäller själva tjänsten, arbetskostnaden. Inte för lastbil och omkostnader. Med andra ord är det bärhjälpen, att packa eller packa upp dina saker, att lasta och lossa godset samt den tiden det tar att köra mellan boendena. Det kan vara bra att kontrollera med flyttfirman vad det är som dras på RUT och vad du inte kan ta med från kostnaderna, att dom specar upp kostnaderna åt dig redan vid offertförfrågan.

Bekvämt med flyttfirma

Att anlita en flyttfirma är väldigt bekvämt då du själv kan bestämma vad du vill ha hjälp med. Många flyttfirmor erbjuder att hjälpa till med packning och uppackning, en del flyttfirmor har också städhjälp som du kan anlita för slutstädning, eller flyttstädning som det heter. Det kan vara skönt att anlita allt från samma företag. Det har jag för övrigt också beställt den här gången, flyttstädning, för jag vet hur fruktansvärt lång tid det tar egentligen. Minst det dubbla mot vad jag alltid estimerar.