När bilen däckade fanns macken till hjälp

Nu börjar det bli dags att se över sommardäcken innan man packar in däcken i garaget. Ska försöka byta däck i helgen. Har hittat ett par nya vinterdäck till ett bra pris på nätet. Kommer montera däcken själv på gårdsplanen, brukar vara klart på en timme. De nya däcken är inte dubbdäck, jag valde denna gången dubbfria däck. Dubbfria däck kan jag i princip använda året om, då de saknar dubb som skadar vägarna.

Fälgarna på bilen vill jag gärna byta ut inför nästa säsong, har kollat runt på ett par olika webbsidor efter snygga fälgar. En av siterna jag hittade var L-M-R. L-M-R har ett brett utbud av produkter, jag hittar det mesta för de flesta bilmärken på siten. Tror att hemsidan har kampanjer ett par gånger om året och då kan man göra riktiga klipp. Vad för fälgar är jag sugen på? 18 tums fälgar vore trevligt!

Rutorna på bilen ska jag tona till våren. Det är ganska enkelt att göra på egen hand, men jag vill slippa allt krångel. Ser att det finns ett par firmor som tonar rutor i närheten. Kommer bli riktigt fint när man slipper bländas av solen i baksätet.

Innan helgen tar slut är det dags för en tur till återvinningsstationen. Har kopplat på släpvagnen till bilen samt lastat in ett par säckar med sopor och trädgårdsavfall. Blir ett par vändor med bilen dit varje år. Tror jag har 4 besök avgiftsfritt till återvinningsstationen, sen blir det att dumpa skräpet någon annanstans!

Hade punktering på bilen för 4 veckor sedan, fick assistans på bensinstationen i närheten. Lagningen gick väldigt snabbt, jag undrar vad han lagade däcket med? Hoppas att de inte använde punkteringsspray, det är en mer kortsiktig lösning på punkteringen. Har inte haft mer problem efter punkteringen, så jag är glad så länge bilen rullar framåt!