Boende för studier

Då är det dags att packa ihop för studier i Stockholm. Har insett svårigheten att hitta bostad inne i Stockholms innerstad. Priserna för en lägenhet nära Stockholm är idag på nivåer som är utanför min ekonomiska ram. Istället kommer jag kolla på lägenheter i Upplands Väsby. Det är stor efterfrågan på lägenheter även där, men jag har större förhoppningar att lyckas hitta ett boende i Upplands Väsby.

Kommer studera systemvetenskap och statistik i Stockholm under ett par år. Fördelen med en lägenhet i Upplands Väsby är priserna och att det är möjligt för mig att åka kommunalt in till Stockholm när jag har föreläsningar. En stor del av utbildningen kommer ske på distans, även om det är möjligt att närvara på föreläsningarna.

Kommer köpa nya möbler till lägenheten när jag fixat ett hyreskontrakt. Det finns mycket möbler att fynda begagnat, men jag kommer köpa det mesta på IKEA. Fördelen med IKEA är att jag kan köpa allt på en gång och hyra en lastbil eller släp. Det blir lite dyrare, men samtidigt lite smidigare att införskaffa möblerna på ett enda ställe och jag kan byta varorna om det är någon möbel jag är missnöjd med.

Vad känner jag till om Upplands Väsby? Upplands Väsby är okänt för mig, jag upptäckte orten först när jag kollade efter boende.
Min plan är att åka upp i slutet av månaden för att lära mig lite mer om Upplands Väsby och även då passa på att kika närmare på olika boenden.

Just nu bor jag i Jönköping. Jönköping har ett bra utbud av butiker, restauranger, nattliv och grönområden. Närheten till Vättern är en klar fördel och jag uppskattar verkligen möjligheten att kunna åka ut på sjön ofta. Mitt i Vättern ligger Visingsö.

Kanske har du käkat polkagris från Gränna någon gång, Gränna ligger nära Jönköping.