Bekväma arbetsbyxor med stretch

Tänk vad viktigt det är med arbetskläder egentligen, nu finns det bekväma arbetsbyxor med stretch men jag har arbetat på andra ställen där arbetskläderna var allt annat än bekväma. Jag jobbade som ung på ett hotell där jag var frukostvärdinna. Det fanns en klädkod men de kläder som du var tvungen att ta på dig var inget som arbetsgivaren stod för, du skulle ha helsvart klädsel med en t-shirt ovantill, svarta byxor och helsvarta skor. Eftersom du gick hela dagen var du tvungen att ha ett par riktigt bekväma skor och jag hade inga svarta sköna skor. Det blev en diskussion med arbetsgivaren där jag berättade att jag inte hade råd att köpa ett par bekväma skor enbart för att ha på jobbet. Jag jobbade dessutom som timanställd bara.

Bekväma arbetsbyxor – en önskan

När jag sedan började jobba inom industrin så fick jag ett par blå arbetsbyxor i herrstorlek. Dom var för stora i midjan, för långa och alldeles för trånga över låren så när jag böjde mig ner så stramade dom åt ordentligt. Bekväma arbetsbyxor med stretch under nittiotalet var inte ens att tänka på för de existerade inte. Och tydligen fanns det inte så många av det feminina könet så de som tillverkade arbetskläder tyckte att det var lönsamt att göra passande arbetsbyxor för oss kvinnor.

Arbetsbyxor i alla dess former

Nuförtiden finns det hur många läckra arbetskläder som helst, utbudet är stort till och med för oss kvinnor. Häftiga grälla färger som rosa, rött och lila och med stretch på lite olika ställen på byxan vilket gör att man får så mycket större rörelsefrihet och har lättare för att utföra sitt arbete. Som bortblåsta är dom stela blå arbetsbyxorna som alla skulle ha oavsett hur man var skapt. Nä tacka vet jag tvåtusentalets härliga arbetskläder.