Rätt belysning för mörka landsvägar

      Kommentarer inaktiverade för Rätt belysning för mörka landsvägar

I takt med att hösten sakta smyger sig på börjar äntligen mitt bygge av garage här på gården bli färdigt. Perfekt tidpunkt enligt mig eftersom det är under den här årstiden det är som roligast att spendera fritiden med att meka med bilen eller bara gå och skrota för sig själv i sitt eget lilla tillhygge. Jag beställde i veckan lite inredning och verktygsvagnar bland annat som jag kan förvara alla mina verktyg och annat i. Man har ju samlat på sig en hel del genom åren. Det första jag har tänkt göra i mitt garage nu när det är klart, är att byta belysning på bilen. Jag minns förra året hur mörka vägarna hit ut var under vinterhalvåret och i år vill jag ge både mig och frugan de bästa möjligheterna till säkerhet här ute på landsvägarna.

Nå full ljusstyrka på endast någon sekund genom speedstarter

Det jag tänkt göra är att byta ut våra halogenlampor på bilen till Xenonlampor och jag klickade igår hem passande kit och lampor från denna sida https://www.lyson.se/fordonsbelysning/xenon/xenonlampor/ som har flertalet lampor och annat att välja mellan. Jag valde något som heter speedstarter Xenon eftersom det endast tar någon sekund att få full ljusstyrka, till skillnad från standardlamporna där vissa av dem tar upp till 15 sekunder innan de nått full kapacitet. Värt att tänka på om du själv har planerat att byta ut dina lampor.

Därför bör man välja Xenonlampor framför halogen

Det som är så bra med Xenonlamporna jämfört med halogen är att ljuset både når längre och får en bredare spridningsvinkel. Ljusflödet med dessa lampor är hela 3–4 gånger högre än med vanliga halogenlampor vilket är precis vad vi behöver som bor mitt ute i ingenstans där vägarna saknar gatubelysning. Jag har upplevt att det är väldigt mycket vilda djur i skogarna här med så bra belysning på bilen känns numera som ett måste.