Lastnät

      Kommentarer inaktiverade för Lastnät

Jag köpte en begagnad bil för några år sedan av ett märke som jag inte tidigare har ägt. Mest köpte jag den för att det var en kombi och jag har hund där bak i en bur, så det är mest praktiskt. Sedan var det var för märke och modell tänkte jag inte så mycket på, den var snygg också och hade rätt färg det vill säga, svart. Vad jag inte hade där bak var ett lastnät så inte hunden skulle kunna ta sig framåt i bilen eller om jag skulle krocka, så inte hunden flög framåt. Nu var det bara frågan om vilken typ av lastnät jag skulle köpa.

Lastnät eller galler?

Eftersom jag inte hittade något lastnät att köpa så fick det bli ett galler mellan baksätena och lastutrymmet istället. Det kostade en slant och efter mycket letande så fann jag i alla fall ett galler. Jag tyckte att gallret passade så där bra, det vill säga inte särskilt bra alls. Men eftersom det inte fanns något annat att få tag på så fick jag försöka lösa det så bra jag kunde. Passformen var inte direkt bra och det blev därför inte så snyggt heller. Men huvudsyftet med gallret var ju ändå att hunden inte skulle flyga framåt vid en krock eller annat.

Ett dolt lastnät

Jag körde runt med detta hemska galler i ett par år, egentligen så länge hunden levde. En dag så fick jag köra in hunden till veterinären där det visade sig att han hade kraftiga inre blödningar som gjorde att jag var tvungen att ta beslut om avlivning på plats. Det var fruktansvärt jobbigt att åka hem utan hund, efter 12 år ihop. När jag skulle städa ur bilen där bak efter många års hundägande, så fann jag ett litet lock på sidan av ena nackkudden och började vrida på det. Fann ett likadant på andra sidan och helt plötsligt så insåg jag, att det var ett inbyggt lastnät.